Det finnes mange musikktjenester på nett, og nye undersøkelser viser at mange nettbrukere er villige til å betale for musikktjenester. Tidligere ønsket de fleste å få musikken gratis, men nå er brukerne villige til å betale for å få god kvalitet. Antallet brukere av såkalte strømmetjenester øker også, og dette er selvsagt gode nyheter for alle som tilbyr musikktjenester over nettet.

Hvilken musikktjeneste folk velger, avhenger både av personlig smak og av hvilke funksjoner de ønsker at tjenesten skal ha. Deezer er et fransk nettsted der brukerne kan finne og strømme musikk på lovlig måte. Noe av musikken er bare tilgjengelig for brukere i enkelte land, på grunn av manglende avtaler om rettigheter. Man kan spille sangene så mange ganger man ønsker, og medlemmer kan lage egne spillelister med musikk som finnes i arkivene, eller de kan laste opp sin egen musikk fra datamaskinen og lage spillelister med den.

Spotify og WiMP er to andre populære musikktjenester. De to tjenestene har flere likheter, men det er også et par ting som skiller dem. På Spotify får man vite hvilken musikk vennene liker, og man får anbefalt musikk vennene spiller. Hos WiMP.no er det redaksjonen som kommer med anbefalinger. Spotify.com er en nettside som bygger hovedsakelig på spillelister. Hos WiMP har man flere ulike funksjoner. Spotify viser ikke favoritter, men hos WiMP kan man dele inn favorittene i artister, album, lister og låter. Begge sidene tilbyr nedlastbart innhold, slik at man også kan spille musikk når man er frakoblet nettet.

iTunes er en annen populær musikktjeneste på nettet, der man kan lagre og spille av musikk. Musikken fra iTunes kan spilles på iPod. Spillerne kan laste opp og organisere musikken, og lage sine egne CD-er. Det finnes også mange andre musikktjenester. Noen tilbyr gratis musikk, andre krever medlemskap. Selv om det er gratis å strømme musikk over nettet, koster det ofte penger å laste ned sanger.