Det er ingen ukjent for noen at det ikke er alt på nettet som passer for barn, dette er det heldigvis noen som har tatt i egne hender og skapt noe som kan beskytte barna mot nettopp det. Det kan nok være en stor utfordring for foreldre dersom de skal holde unger unna nettsider som de ikke bør besøke.

Dette kan være alt fra en tv-serie som er fokusert mot et mer voksent publikum, videoklipp som viser vold eller pornografi. Heldigvis finnes det nå en rekke ulike måter hvor foreldrene selv kan kontrollere ungene sin surfing på. Dette kan være i form av et program som gir begrenset innhold, innstillinger rett i nettleseren eller innstillinger på selve datamaskinen.

Det finnes for eksempel et program som heter Kidsurf som kan lastes ned fra nettet, den koster kun 6 dollar og lar foreldrene bestemme hva slags sider barn har tilgang til. Dette er et flott alternativ for de med de aller yngste ungene. En annen mulighet er Windows Live Family Safety og er helt gratis. Her kan foreldre overvåke aktivitet og selv justere på tillatelser på datamaskinen. Det mest solgte programmet er mest sannsynlig Net Nanny.