Internettradio er radiokanaler man kan høre over nettet. Med internettradio har man tilgang til en mengde kanaler, også fra andre land. Noen radiokanaler spiller bare musikk, mens andre også har personer som snakker mellom sangene. Det finnes gode og nyttige nettsider, som inneholder masse informasjon om internettradio. Online finner man også en oversikt over norske og nordiske nettradiokanaler, samt mange internasjonale kanaler.

Nordmenn liker å høre på radio, og nettradiokanalene er i vekst. NRK.no har hele 11 nettradiokanaler, og det finnes mange konkurrenter til NRK. Internettradio gir store muligheter, både til de som lager kanalene og til lytterne. Radiokanalene kan være mer spesifikke og rette seg mot bestemte målgrupper, og utvalget av nettradiokanaler kommer garantert til å fortsette å vokse. På nettsiden norge.fm finner man en oversikt over de norske nettradiokanalene, og utvalget er allerede stort.

Hvis man vil lytte på internasjonale kanaler, er nettsiden tuneIn.com stedet å besøke. Her finner man mer enn 100 000 radiokanaler, i tillegg til mer enn 4 millioner podcasts. Man kan lytte til musikk, nyheter, sportsnyheter og mye mer. Nettradio passer også fint når man vil lære språk, for da kan man høre språket i praksis, ikke bare lese om det i en bok. På tuneIn kan man til og med opprettet sin egen radiokanal, og skaffe seg lyttere over hele verden. Live365.com er en annen nettside som tilbyr tusenvis av radiokanaler. En annen nettside som er verdt et besøk, er Shoutcast.com. Her tilbys også mange radiokanaler på ulike språk og fra mange land.