Dette med sosiale medier har bare eksplodert de siste årene, og mange kommuniserer for det meste med både venner og familie gjennom nettopp sosiale medier. Det sosiale medier egentlig er, er nettbaserte tjenester som legger opp til at mange kan kommunisere med mange om gangen.

Dette skiller seg selvfølgelig ut fra massemedier som har vært tilstede i lang tid allerede, sånn som Tv, radio og aviser. Det er nemlig kun medier som kommuniserer en vei, fra en til mange samtidig. De aller fleste har nå hørt om sosiale medier sånn som Facebook, YouTube, Twitter og Instagram. Dette er derimot bare noen få av dem.

Man skal derimot ikke forvirre tjenester sånn som SnapChat og Skype med nettverkstjenester. På tjenester som de kan man nemlig ikke se hvilke andre personer som har blitt koblet til. Det største sosiale mediet vi har i dag er uten tvil Facebook, med utrolig 900 millioner brukere. Andre sosiale medier som Pinterest, Tumblr og Google Plus kommer diltende etter, og blir likevel stadig vekk mer populære for hver eneste dag. Sosiale medier er uten tvil noe som har kommet for å bli, og en kan jo bare lure på hva det neste store vil bli.