Myten om at poker handler om flaks lever nok enda, men mest hos de som bare har spilt 5 korts poker på hytta eller de som spiller videopoker i diverse nettcasinoer. Om du er nybegynner eller mer rutinert, har du nok allerede oppdaget at poker faktisk krever en del ferdigheter og kunnskap.

Om du er nybegynner med ønske om å bli bedre, kanskje til og med en god spiller, anbefaler vi deg å begynne å studere Norsk Pokers pokerskole, hvor det er utrolig mye å hente både når det kommer til kunnskap og ikke minst ferdigheter.

Spille på posisjon

Posisjon har mye å si for din suksess ved et pokerbord. Jo tidligere posisjon du sitter i, jo mer kunnskap vil du ha om de øvrige spillerne før det er din tur og komme med bud. Posisjoner ved bordet deler vi inn i tre kategorier. Se for deg et bord med 9 spillere inkludert deg selv. Tidlig posisjon vil da være Dealer (beste posisjon), Lille Blind og Store Blind. (Blind er tvungne bud i hver runde.) Midtre posisjon er spillere nummer 4, 5, 6 og 7. Sen posisjon er de to siste spillerne 8 og 9. De beste posisjonene foruten Dealer her, vil være spiller 8 og 9.

Når skal du bløffe?

Mange nybegynnere forsøker seg på bløff altfor ofte. Du skal være grundig og vite nøyaktig når en bløff kan ha suksess. I Texas hold’em f.eks. er det alfa omega og kjenne sine motspillere, og ha evnen til å bløffe både med dårlige og gode hender. Du må forvirre motstanderne dine og unngå å bløffe for mye, spesielt overfor dårlige spillere som ikke skjønner så mye av pokerstrategi uansett.

Poker er et spill som krever litt flaks med kortene, men du kan komme utrolig langt med en god strategi!