Dessverre er ikke Internett trygt og det er noen ting som man bør være klare over og ting en kan gjøre for å beskytte seg mot virus og andre ting. Det er mange mennesker som blir blant annet utsatt for svindel på nettet. Svindelforsøk på nettet, økonomisk svindel og identitettyveri vokser seg større og større og kan dukke opp på mange forskjellige måter.

Phishing er en av disse og blir brukt for å forklare svindelforsøk hvor brukerne blir lurt og oppgir personlig eller sensitiv informasjon. Som regel vil dette være i håp om at penger skal bli gitt fra seg. Dette skjer som regel i form av at en nettbruker får tilsendt en epost eller en personlig melding på sosiale medier med en link. Det finnes derimot en rekke programmer som har filter mot dette og det vil dukke opp advarsler om man er på en slik nettside.

Andre ting en kan gjøre er rett og slett være kritisk til alle slags nettsider som ber om personlig informasjon. Vær på utkikk etter nettsider som plutselig er endret eller nye i forhold til hvordan de var sist og samtidig om språket på nettsiden er dårlig. Til sist er det bare sunn fornuft som virusprogram, bruk av brannmur og valg av passord.